Apartment in Ruzafa

Integral reform of an apartment with a lot of character and personality.

In this renovation project of a small apartment in Ruzafa, the fundamental premise for the owners was to achieve spacious and bright spaces despite the small size of the house. In its origin, we find an excessively compartmentalized property lacking the charm of the Ruzafa neighborhood.

The final solution arises from the detailed analysis of all the constraints marked by the owners in their needs plan. The main axis from which the entire house is articulated is the large open space that we find as soon as we enter, formed by a living-dining-kitchen area that opens the way to a pleasant interior terrace. For the clients it was very important to enjoy the luminosity of the city and the Mediterranean climate. To do this, it was decided to place an impressive floor-to-ceiling window capable of being folded like a scissors, thus allowing the interior space to be completely connected with the exterior.

The location of the day area therefore marked the final distribution of the bedrooms, located on the main facade of the building. In order to favor the passage of light, it was decided to connect both spaces through large glass doors of industrial style that brought uniqueness and character to the whole.

The reform not only aims to reorder spaces based on needs but also preserve and accentuate each of the original elements of the apartment, initially hidden behind walls and ceilings. Some impressive high ceilings with exposed wooden beams and a caravista partition that runs along the entire length of the property, enhance the rustic character so demanded by customers.

The contrast provided by the choice of modern materials and furniture, combines perfectly with the classic style recovered in every corner of the apartment. The drawing of the bathroom lining and its studied placement playing with the geometries, the made-to-measure carpenter's cabinet that conceals the access to the bathroom and integrates several storage spaces or the installation of the air conditioning through conduits seen in black in the purest style loft New York, are some of the details to highlight in this regard.

Light and design come together to result in an exclusive luxury apartment in L'Eixample de Valencia.

Full renovation

Eixample, Valencia
 
  • Design
  • Drafting of the project
  • Licence management
  • Monitoring of works
  • Interior design

Finish date

February 2019
Contact
  • Complete renovation
  • Surface: 70 m²
  • Length: 5 months
  • Quality: High
Comparte esta propiedad
facebook
twitter
google
instagram
imagen footer